Yeni parti geliyor: Yeni Yol Partisi

Gelecek, DEVA ve Saadet Partileri “Çatı Parti” Kuruluşunda Anlaştı

Gelecek Partisi ile Saadet Partisi’nin Meclis’te oluşturduğu gruba destek veren DEVA Partisi, üç parti arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda “çatı parti” kuruluşu konusunda anlaşmaya vardı.

Üç parti lideri, partinin adı, logosu ve kurucuları hakkında net kararlar almak üzere Perşembe günü bir araya gelecek.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, çatı parti kuruluş dilekçesinin Cuma günü İçişleri Bakanlığı’na sunulması planlanıyor.

Partinin adı için farklı seçenekler üzerinde durulsa da nihai karar genel başkanlar tarafından verilecek. Yapılan değerlendirmelere göre, öne çıkan isim “Yeni Yol Partisi.”

Gelecek, DEVA ve Saadet Partisi, Meclis’te güçlü bir grup oluşturmayı hedefleyerek ortak bir çatı parti kurma formülü üzerinde yoğun şekilde çalışmaktalar.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, çatı parti oluşumunu tamamlamak için bir araya gelme kararı aldı.

Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, üç parti kurumsal kimliklerini koruyacak ancak milletvekilleri, TBMM’de yeni parti çatısı altında grup oluşturarak temsil edilecek.

Çatı partinin kuruluş dilekçesinin Cuma günü İçişleri Bakanlığı’na sunulmasının ardından, Meclis Başkanlığı’na grup oluşturma başvurusu yapılması planlanıyor.

‘Yeni Yol’ İsimli Çatı Partiye Doğru

Çatı partinin logosunun ve adının neredeyse netleştiği belirtiliyor. Parti için öne çıkan isimler arasında “Demokrasi İçin Birlik”, “Türkiye İçin Birlik” ve “Yeni Yol” Partisi bulunuyor.

Ancak parti kulislerinden gelen bilgilere göre, “Yeni Yol Partisi” ismi öne çıkıyor.

Çatı Parti Uzlaşması ve Yaşanan İstifalar

Üç parti arasında çatı parti oluşumu üzerinde anlaşma sağlanmasına rağmen Gelecek Partisi’nde ve DEVA Partisi’nde ardı ardına istifalar yaşandı.

Ankara Milletvekili Nedim Yamalı’nın geçen ay istifası sonucu, Saadet Partisi çatısı altında oluşturulan Meclis grubu dağıldı. Ancak DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen ve Ertuğrul Kaya’nın katılımıyla grup yeniden oluşturuldu.

Çatı parti oluşumu, DEVA Partisi’nden de istifaları beraberinde getirdi. İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu 26 Aralık’ta partisinden istifa etti ve partiyi eleştirerek ayrıldı.

Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın ise “DEVA Partisi’nin farklı bir yola girdiği” gerekçesiyle Salı günü istifa etti. Ardından Çarşamba günü eski Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da çatı parti kararını doğru bulmadığını belirterek istifa etti.

Son yaşanan istifalarla DEVA Partisi’nin milletvekili sayısı resmi olarak 10’a düştü. Ancak yeni istifalar olmazsa, yeni Meclis grubunun 30 üyeden oluşması bekleniyor.

Related Posts

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Bakan Uraloğlu: Çocuklarımızı dijital dünyanın risklerinden korumak için çalışıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

MHP’li başkan isyan etti: Vallahi billahi çaresiziz! Devlet nerede?

Gümüşhane Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, belde de bulunan çimento fabrikasının çevre kirliliğine neden olduğunu belirterek, “Devlet ne için var insan için var ama bunlar insanları öldürmek için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Pakistan Savunma Bakanı’ndan Hindistan’a uyarı: ‘Su bizim kırmızı çizgimizdir’

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’a, “ülkesine su akışını engelleyecek adımlardan kaçınma” uyarısında bulunarak, “Su bizim kırmızı çizgimizdir. Gelecekte savaşlar su yüzünden çıkacak” dedi.

İmamoğlu’ndan diploma çıkışı: Bu kararı alanların zorbalıklarını kimseye anlatacak yüzleri olmayacak

İmamoğlu’ndan diploma çıkışı: Bu kararı alanların zorbalıklarını kimseye anlatacak yüzleri olmayacak

HSK üye seçiminde tartışma! CHP ve Yeni Yol Partisi milletvekilleri komisyonu terk etti

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) görev süresi dolacak 5 üyesinin yerine seçilecek 15 adayı belirlemek için toplandı. İlk adayın seçimi sırasında ilk iki turda yeterli oy sayısı bulunamayınca en yüksek oyu alan iki aday arasında ad çekme işlemine geçildi. Ancak CHP ve Yeni Yol Partisi milletvekilleri, AKP milletvekillerinin ad çekme yöntemi yerine tekrar oylamayı talep etmesi üzerine komisyonu terk etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir