Erdoğan, Özel ve Bahçeli Meclis resepsiyonuna katılmadı

TBMM’nin Açılışının 105. Yılında Meclis’te Resepsiyon Düzenlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yılı dolayısıyla Meclis’te düzenlenen resepsiyona, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ve MHP lideri Devlet Bahçeli katılmadı. Kabineden sadece Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz resepsiyonda yer aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti milletvekilleri, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve MHP milletvekilleri, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Oruç ile DEM Parti milletvekilleri ise resepsiyona katılan diğer isimler arasındaydı.

‘F-16 Süreci Hala Devam Ediyor’

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedarik süreciyle ilgili şunları söyledi: “Şu anda kesin bir şey yok. Süreç her şeyiyle aynen devam ediyor. Bizim işimiz Almanya ile değil İngiltere ile. Önümüzdeki dönemde göreceğiz. Bizde her şey aynı başladığı gibi ve planladığımız gibi devam ediyor.” Ayrıca F-35 konusunda ABD’ye yapılan ziyaretlerde olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Güler, konunun temaslar sonrasında görüşüleceğini ifade etti. Güler, “F-16 süreci de hala devam ediyor” dedi. Terörsüz Türkiye konusunda, silahların nasıl bırakılacağı konusunda ise Güler, “Daha önceki şartlar geçerli. Feshedeceksin. Silahlarını teslim edeceksin. Teslim olacaksın. Üç tane şart var” şeklinde konuştu.

‘Kendi Kafalarına Göre Meclis’i Yönetemezler’

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararının hüküm kısmının Genel Kurul’da okutulmasıyla ilgili tartışmaları şu sözlerle açıkladı: “Bütün görüşlerimi geçen hafta yazılı olarak ifade ettim. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanvekilleri aslında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı adına Meclis’i yönetirler ve nasıl yönetecekleri de iç tüzükle çok detaylı şekilde belirtilmiştir. Meclis Başkanı da Başkanvekilleri de kendi kafalarına göre Meclis’i yönetemez. Bunun kuralı var, bunun iç tüzükte belirtilen şeyleri var. Özellikle Meclis Başkanı adına gönderilecek metinler ilgili iç tüzük maddesi gereğince Meclis’e gönderilir. Eğer böyle bir madde gönderilmemişse, o gün özel bir gündemle toplanmış olan bir Meclis’te zaten oturum bitmiştir. Dolayısıyla böyle bir hükmün orada okutulması yok hükmündedir. Önümüze bakacağız ve gerekli adımları atacağız.”

Related Posts

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Bakan Uraloğlu: Çocuklarımızı dijital dünyanın risklerinden korumak için çalışıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

MHP’li başkan isyan etti: Vallahi billahi çaresiziz! Devlet nerede?

Gümüşhane Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, belde de bulunan çimento fabrikasının çevre kirliliğine neden olduğunu belirterek, “Devlet ne için var insan için var ama bunlar insanları öldürmek için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Pakistan Savunma Bakanı’ndan Hindistan’a uyarı: ‘Su bizim kırmızı çizgimizdir’

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’a, “ülkesine su akışını engelleyecek adımlardan kaçınma” uyarısında bulunarak, “Su bizim kırmızı çizgimizdir. Gelecekte savaşlar su yüzünden çıkacak” dedi.

İmamoğlu’ndan diploma çıkışı: Bu kararı alanların zorbalıklarını kimseye anlatacak yüzleri olmayacak

İmamoğlu’ndan diploma çıkışı: Bu kararı alanların zorbalıklarını kimseye anlatacak yüzleri olmayacak

HSK üye seçiminde tartışma! CHP ve Yeni Yol Partisi milletvekilleri komisyonu terk etti

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) görev süresi dolacak 5 üyesinin yerine seçilecek 15 adayı belirlemek için toplandı. İlk adayın seçimi sırasında ilk iki turda yeterli oy sayısı bulunamayınca en yüksek oyu alan iki aday arasında ad çekme işlemine geçildi. Ancak CHP ve Yeni Yol Partisi milletvekilleri, AKP milletvekillerinin ad çekme yöntemi yerine tekrar oylamayı talep etmesi üzerine komisyonu terk etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir