Köy kahvehanelerinde akademik seminerler

İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması

“BİRUS” Projesi kapsamında oluşturulan akademik ekipler, afet geçmişi bulunan 24 köyde saha çalışmaları yapıyor. Kumluca Zafer, Arıt Aydınlar ve Ulus Kozanlı köylerindeki kahvehanelerde taşkın öncesi hazırlık, afet anı yönetimi, erken uyarı sistemleri ve kriz sonrası toparlanma süreçleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından desteklenen “Bilim İletişimi Ofisi” projesi, Bartın Valiliği İl Özel İdaresi ve Bartın Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirildi.

KÖY MUHTARLARINA AKADEMİK DESTEK

Köy muhtarları, seminerlerde alınabilecek önlemler hakkında bilgilendirildi. Zafer Köyü Muhtarı Ziya Orhan, 2021’deki sel felaketini hatırlatarak bilgi akışının önemini vurguladı. Arıt Aydınlar Köyü Muhtarı Bayram Altay, yağmur suyunun depolanması gibi çözümler konusunda üniversite hocalarından aldıkları bilgilerin değerini belirtti. Kozanlı Köyü Muhtarı Oktay Karapınar da bilinç seviyelerinin yükseldiğini ifade etti.

MAYIS AYINDA 24 KÖYDE SEMİNER

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bilimsel bilginin toplumla buluşturulmasının önemine dikkat çekerek, üniversitenin halkla bağını güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Seminer programları, mayıs ayında 24 köyde tamamlanacak. Bu çalışmaları destekleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkür eden Rektör Uzun, toplumsal dayanıklılığın artırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Related Posts

Türkiye’nin ilk hidrojen vadisinde hedef yeşil dönüşüm

Türkiye’nin ilk hidrojen vadisi olarak hayata geçirilen HYSouthMarmara Projesi, Türk üniversitelerinin aktif katılımıyla yeşil enerji dönüşümünde stratejik bir adım olarak öne çıkıyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu projede, sanayiden tarıma, otomotivden enerjiye pek çok alanda kullanılmak üzere yıllık 500 ton yeşil hidrojen üretilecek.

PTT teslimat hatırlatıcı mesajı nedir? Dolandırıcıların yeni hedefi PTT mesajları oldu!

PTT teslimat hatırlatıcı ifadesiyle pek çok kullanıcıya mesaj gönderen dolandırıcılar, SMS gönderilen kişiyi “Paketiniz yanlış adrese gönderildi”, “Adresinizi güncelleyin” veya “Gümrük vergisi ödemesi yapılmadığı için teslimat yapılamadı” şeklinde bir ifade ile linke tıklamaya zorluyor. Linke tıklaması halinde ise kimlik avı dolandırıcılık süreci başlıyor. İşte, PTT teslimat hatırlatıcı dolandırıcılığı hakkında bazı bilgiler

Derslerdeki başarısızlık ‘istismarı’ haber veriyor olabilir

Yapılan araştırmalar, öğrencilerin derslerdeki başarısızlığının istismar edilmeleriyle bağlantılı olabileceğini, öğretmenlerin de istismar ve ihmal konusunda risk altında olan çocukları tespit edebilmek için eğitime ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) Kriminoloji ve Şiddeti Önleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, çocuk istismarının belirlenmesinde öğretmenlerin kilit rol oynadığını belirterek düşük akademik başarının bu konuda önemli göstergelerden biri olduğuna dikkat çekti.

Cuma hutbesi konusu ve PDF metni (9 Mayıs 2025) | Bu haftaki cuma hutbesi konusu yayınlandı… Vakıf: Yaratan’a Hürmet, Yaratılana Merhamet

9 Mayıs cuma hutbesi konusu ve PDF metni Diyanet tarafından yayınlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dinhizmetleri.diyanet.gov.tr internet adresinden, Türkiye genelindeki camilerde okunması için hazırlanan bu haftaki cuma hutbesi erişime açıldı. Bu haftaki hutbede, “İslam medeniyeti aynı zamanda bir vakıf medeniyetidir. Müslüman da bu medeniyeti yaşatan insandır.” ifadeleri yer aldı. Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in hadis-i şeriflerinin de yer aldığı cuma hutbesi konusu ve PDF metni Diyanet’in internet adresinden de indirilebiliyor. Peki, bu haftaki cuma hutbesi konusu nedir? İşte, 9 Mayıs 2025 cuma hutbesi konusu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Aşure Günü ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? 2025 Diyanet takvimi ve Muharrem Ayı bilgileri

Şevval ayının sonuna yaklaşılması ve peş peşe gelen İslam inancındaki 3 haram ay yani Zilkade, Zilhicce ve Muharrem ayından oluşan yaklaşık 90 günlük süre öncesi geri sayımda sona yaklaşıldı. Bu ayların başlangıç tarihleri ile birlikte aynı zamanda yeni Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı başlangıcı özellikle araştırılıyor. Bununla birlikte bu ayın 10. günü olan Aşure Günü tarihi de sorgulanıyor. Peki, Aşure Günü ne zaman? 2025 yılı Muharrem Ayı ne zaman başlayacak? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar…

AGS başvuruları başladı mı, nasıl yapılır? AGS başvuru ücreti ne kadar?

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (2025 MEB AGS) için geri sayım başladı. 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere 2 oturumda düzenlenecek sınav, 13 Temmuz’da yapılacak. Peki, AGS başvuruları başladı mı, nasıl yapılır? AGS başvuru ücreti ne kadar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir