Isparta gülleri dünya annelerine ulaşacak

Ankara’da Gül Yağı Üretim Merkezi Kuruldu

MELTEM GÜNEŞ / Ankara – PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, mayıs ve haziran aylarında sadece bu dönem çıkan güllerin Isparta’da toplandıktan sonra gül bahçelerine yakın bir yerde kurulan üretim merkezinde yağı ve suyu ayrıştırılarak Ankara’daki fabrikaya gönderildiğini belirtti. Fabrikada gül yağı ve suyundan bakım ürünleri üretildiğini dile getiren Çevikoğlu, Rekabet Kanunu gereği e-ticaret platformlarının kendi ürettikleri ürünleri kendi platformlarında satamadığını vurgulayarak, bu nedenle ürünlerinin diğer e-ticaret platformları ve ‘roseverplus.com’ üzerinden satışa sunulduğunu söyledi.

Dünyanın En Büyük Gül Bahçesi Türkiye

Rosa Damascena olarak da adlandırılan Isparta gülü, dünyada kültürü yapılan diğer kokulu gül türleri arasında ekonomik açıdan en önemli gül türü olarak kabul ediliyor. Türkiye’de yılda ortalama 20 bin gül üretildiğini belirten Çevikoğlu, bu üretimin yüzde 85’inin Isparta’da gerçekleştiğini söyledi. Türkiye’nin dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’ini tek başına gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Related Posts

Beyaz Saray’dan Çin’e bir ayar daha

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Çin’e yönelik gümrük vergilerini tek taraflı olarak indirmeyeceğini, Çin’in de taviz vermesi gerektiğini söyledi.

Avrupa borsaları ticaret anlaşmasının ardından rahat bir nefes aldı

Anlaşma, Trump’ın İngiliz ihracatına uyguladığı yüzde 10’luk gümrük vergilerini yürürlükte bırakıyor, her iki ülke için de tarım ürünlerine erişimi sınırlı ölçüde genişletiyor ve ABD’nin İngiliz otomobil ihracatına uyguladığı yasaklayıcı gümrük …

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

Borsa İstanbul’da yatay seyir: ABD-Çin görüşmeleri nasıl etkileyecek?

Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 4,06 puan ve yüzde 0,04 azalışla 9.275,15 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 41,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,22 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,61 değer kazandı. Sektör …

Üretici enflasyonu Norveç’te çakıldı

Norveç’te üretici fiyatlarında yaşanan sert düşüş, özellikle petrol ve doğalgaz sektöründeki fiyat gerilemeleriyle bağlantılı olarak dikkat çekti. Mart ayında yüzde 11,5 olarak kaydedilen yıllık üretici enflasyonu, Nisan 2025 itibarıyla yüzde 2,1’e …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir