Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Deniz Suyunun Cilt İçin Faydaları

Yaz aylarında denize girip serinlemenin keyfini çıkarmak sadece ferahlatıcı bir aktivite değil, aynı zamanda cilt sağlığı için de önemli bir adımdır. Dermatolog Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt üzerindeki olumlu etkilerini açıkladı. Deniz suyu, yüksek mineral içeriği sayesinde cilt yaşlanmasını geciktirici etkiye sahiptir. Ayrıca, deniz suyu güçlü bir antioksidan kaynağı olup cilt bariyerini onarmaya ve güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.

Cilt Kuruluğuna Karşı Deniz Suyu

Yaz aylarında sıkça karşılaşılan cilt kuruluğuna karşı deniz suyu doğal bir destek sunar. Dr. Bal, güneşin zararlı etkileri ve sıcak hava nedeniyle oluşan cilt kuruluğunu önlemenin önemini vurguladı. Deniz suyu içerdiği magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi mineraller sayesinde cildin nem dengesini korur ve aynı zamanda anti-aging etkisiyle ciltte daha genç ve canlı bir görünüm sağlar.

Antioksidan Etkiyle Gençleşme

Deniz suyu sadece mineral değil aynı zamanda antioksidan bakımından da zengindir. Dr. Bal, antioksidanların ciltte meydana gelen tahribatı azalttığını belirtti. Deniz suyu, cilt bariyerini güçlendirerek doğal bir gençlik iksiri olarak etki eder.

Deniz suyundan maksimum fayda sağlamak için deniz sonrası cilt bakımının ihmal edilmemesi önemlidir. Dr. Bal’a göre, duş almak, fazla tuzu ciltten arındırmak ve nemlendirici kullanmak cildin deniz suyundan en iyi şekilde faydalanmasını sağlar ve kuruma riskini azaltır.

Related Posts

Alzheimer’a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldü

Yürüttükleri çalışmayla Alzheimer hastalığının oluşumunda kilit rol oynayan yeni bir mekanizma keşfettiklerini açıklayan Prof. Dr. Muhsin Konuk ve doktora öğrencisi Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak” dedi.

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Polen ve toz alerjisi gözleri nasıl etkiliyor? Uzmanından uyarılar

Yaz aylarında gözde görülen allerjik hastalıklara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mediha Tok Çevik, ’’Gözlerde allerjik reaksiyonlar, duyarlı olunan etkene maruz kalındığında ilgili allerjene karşı hassas olan gözlerin verdiği kızarıklık, şişlik, sulanma ile ortaya çıkar’’ dedi.

Tacik doktorlara Türkiye’de eğitim desteği

Sağlık alanında güçlü bir birikime sahip olan Türkiye, Tacikistan’da eğitim programı düzenledi.

Hücrelerin koruma kalkanı

Vücutta birçok biyolojik süreçte kritik rol oynayan ‘sistein’in hücresel düzeyde koruma sağlayan önemli bir amino asit olduğuna dikkat çeken Demet Erciyes ‘’Bu bileşiğin bağışıklık sistemini güçlendirmeden yaşlanma belirtilerini geciktirmeye kadar çok önemli etkileri var’’ dedi.