Adalet Bakanı’nın “korsan” dediği heyetin ön raporu, AKP önergesine girdi

Bolu Kartalkaya Grand Kartal Otel Yangınında 78 Kişi Hayatını Kaybetti

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangında 21 Ocak’ta sabaha karşı 78 kişi hayatını kaybetti, 51 kişi ise yaralandı. AKP, olayla ilgili araştırma önergesi vererek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “korsan metin” dediği 7 kişilik bilirkişi heyeti ön raporuna atıfta bulundu.

Önerge, Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından TBMM Başkanlığı’na sunuldu ve içerisinde bilirkişilerle ilgili detaylar yer aldı. Facianın ardından altı Cumhuriyet Savcısı görevlendirilirken, olay yerini incelemek üzere 7 kişilik bir bilirkişi heyeti oluşturuldu. Heyette makine mühendisleri, inşaat mühendisleri, elektrik mühendisleri, mimarlar ve iş güvenliği uzmanları bulunmaktaydı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in paylaştığı bilirkişi raporuna tepki göstererek, raporun korsan bir metin olduğunu belirtti. Heyette yer alan 7 kişi, yangının meydana geldiği otel hakkında ön inceleme ve analizlerde bulunmuştu.

Yangınla İlgili Detaylar ve İhmaller Ortaya Çıktı

Yangınla ilgili ortaya çıkan detaylar, Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’in yangın ihmallerini gözler önüne serdi. Otel sahibi Halit Ergül, suçu personel ve danışmanlara atmış, bakanlığa yönlendirmiş, son denetimin 15 Aralık’ta yapıldığını belirtmişti.

Grand Kartal Otel’de yangın eğitimi eksikliği ortaya çıktı. Otelin tahliye çıkışları, yangın alarmı ve duman kontrol sistemi yetersiz bulundu. Belediye, otelin AKP’li başkan döneminde başvuru yaptığı gün uygun itfaiye raporu vermişti.

Faciadan sağ kurtulanlar, otelin yangın merdiveninin dışarı değil içeriye açıldığını, katlarda yangın tüpleri olmadığını ve yangın alarmlarının çalışmadığını ifade etti. Yangında hayatını kaybeden 78 kişinin kimlikleri de açıklandı, facianın boyutu yürekleri yaktı.

Related Posts

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in naaşı neden Meclis’e getirilmedi sorusu yanıt buldu

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in naaşı neden Meclis’e getirilmedi sorusu yanıt buldu

Kırmızı bültende aranıyorlardı: İki firari yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinasyonuyla yürütülen operasyon kapsamında, kırmızı bültenle aranan iki kişinin Gürcistan’da yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini duyurdu.

2 ay sonra zorunlu olacak, marketlerde yeni dönem başlıyor

Gıda satışı gerçekleştiren işletmelerde ve toplu tüketim yerlerinde ‘gıda işletmesi karekodu’ kullanımı zorunlu kılındı. Resmi Gazete’de yer alan karar ile aralarında marketlerin de bulunduğu gıda satışı gerçekleştiren tüm işletmelerin 60 gün içerisinde, müşterilerin görebileceği alanda karekod bulundurması gerekecek.

Pakistan’da patlama sesleri: Hindistan’a ait bir İHA düşürüldü

Pakistan’ın Lahor kentinde patlama seslerinin duyulduğu bildirilirken havalimanı yakınlarında Hindistan’a ait bir insansız hava aracı (İHA) düşürüldüğü belirtildi.

Asılsız çağrı ve asılsız ihbarlara cezalar artırılıyor

TBMM Genel Kurulu’nda Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’deki (KHK) hükümlere ilişkin düzenlemeler içeren “200 Sıra Sayılı Bazı Kanunlar ile ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin 14 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi.

Sırrı Süreyya Önder’in cenazesi Meclis’e neden getirilmedi?

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenazesinin TBMM’ye neden getirilmediği belli oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir