Bayraktar TB3’ten yeni test: Peş peşe havalandılar! Kara hedeflerine salvo atışı

Bayraktar TB3 SİHA’lar TCG Anadolu Gemi Üzerinde Test Edildi

Keşan’dan havalanan PT-3 ve PT-4 kuyruk numaralı iki Bayraktar TB3 SİHA, 9 Mayıs 2025 tarihinde TCG Anadolu gemisine intikal ederek konuşlandı. Gemi üzerinde mühimmat yükleme testleri gerçekleştirildi.

İki SİHA arka arkaya kalkış ve iniş yaparken, kontrol süreçleri TCG Anadolu üzerindeki Yer Kontrol İstasyonu (YKİ) aracılığıyla eş zamanlı olarak sağlandı.

Baykar tarafından geliştirilen yapay zekâ destekli görev algoritmaları sayesinde tüm kalkış ve inişler tamamen otonom olarak gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında PT-3 ve PT-4 kuyruk numaralı Bayraktar TB3 SİHA’lar, kara hedeflerine MAM-L mühimmatı ile salvo atışı gerçekleştirecek.

Atışların ardından Bayraktar TB3 SİHA’lar, TCG Anadolu çevresinde kol uçuşu ve selamlama geçişi gerçekleştirecek.

14 Mayıs 2025’te düzenlenecek Seçkin Gözlemci Günü kapsamında gerçekleştirilen bu görevler, tatbikat senaryosunun önemli bir parçasını oluşturacak.

Önceki Süreç:

Bayraktar TB3, 22 Nisan’dan itibaren TCG Anadolu gemisinde Saros Körfezi açıklarında toplam 24 sorti gerçekleştirerek dünya havacılık tarihinde kısa pistli bir gemiden tam otonom kalkış ve iniş yapan ilk SİHA oldu.

25 Nisan 2025’te Keşan’dan kalkış yapan 4. prototip TB3 (PT-4), ilk kez gemiye iniş yaparak test sürecine dahil oldu. Bu sayede TCG Anadolu’da ilk kez aynı anda iki milli SİHA konuşlandırılmış oldu. Testler, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun gözetiminde gerçekleştirildi.

Related Posts

Beyaz Saray’dan Çin’e bir ayar daha

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Çin’e yönelik gümrük vergilerini tek taraflı olarak indirmeyeceğini, Çin’in de taviz vermesi gerektiğini söyledi.

Avrupa borsaları ticaret anlaşmasının ardından rahat bir nefes aldı

Anlaşma, Trump’ın İngiliz ihracatına uyguladığı yüzde 10’luk gümrük vergilerini yürürlükte bırakıyor, her iki ülke için de tarım ürünlerine erişimi sınırlı ölçüde genişletiyor ve ABD’nin İngiliz otomobil ihracatına uyguladığı yasaklayıcı gümrük …

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

Borsa İstanbul’da yatay seyir: ABD-Çin görüşmeleri nasıl etkileyecek?

Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 4,06 puan ve yüzde 0,04 azalışla 9.275,15 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 41,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,22 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,61 değer kazandı. Sektör …

Üretici enflasyonu Norveç’te çakıldı

Norveç’te üretici fiyatlarında yaşanan sert düşüş, özellikle petrol ve doğalgaz sektöründeki fiyat gerilemeleriyle bağlantılı olarak dikkat çekti. Mart ayında yüzde 11,5 olarak kaydedilen yıllık üretici enflasyonu, Nisan 2025 itibarıyla yüzde 2,1’e …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir