BM Sudan’daki İnsani Yardımda Bürokratik Engelleri Açıkladı

Sudan’da İnsani Yardım Dağıtımında Bürokratik Engeller Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan’da insani yardım dağıtımında hala bürokratik engellerle karşılaştıklarını açıkladı. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dujarric, insani yardım dağıtımında yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, ilgili personelin vize almasında sorunlar yaşandığını vurguladı. Mart ayında yapılan insani yardım çalışanları için vize başvurularının sadece yüzde 16’sının onaylandığını belirten Dujarric, bürokratik engellerin devam ettiğine dikkat çekerek, “Eğer bu durum devam ederse hayat kurtarıcı yardım operasyonları ciddi şekilde etkilenebilir.” uyarısında bulundu.

Ülke genelinde 400 binden fazla kişinin yerinden edildiğini bildiren Dujarric, çoğunluğunun Zamzam Mülteci Kampı’nda olduğunu belirtti ve bu kampa erişimin tamamen engellendiğini dile getirdi.

Sudan’daki çatışmaların üçüncü yılına girdiğini hatırlatan Dujarric, BM’nin çağrısını yineleyerek çatışmaların sonlandırılmasını, uluslararası insancıl hukuka uyulmasını ve sivillerin korunmasını talep etti.

Sudan’daki çatışmaların ülke genelinde ciddi yıkıma neden olduğuna dikkat çeken BM, yaklaşık 11 milyon kişinin yerinden edildiğini ve 4 milyonunun komşu ülkelere sığındığını belirtti.

Son olarak, ordunun başkent Hartum’da kontrolü ele geçirdiğini ve HDK’nin Darfur’a yönelerek çatışmaların devam ettiğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Kaynak: AA / Şerife Çetin – Güncel

Related Posts

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Alzheimer’a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldü

Yürüttükleri çalışmayla Alzheimer hastalığının oluşumunda kilit rol oynayan yeni bir mekanizma keşfettiklerini açıklayan Prof. Dr. Muhsin Konuk ve doktora öğrencisi Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak” dedi.

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Polen ve toz alerjisi gözleri nasıl etkiliyor? Uzmanından uyarılar

Yaz aylarında gözde görülen allerjik hastalıklara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mediha Tok Çevik, ’’Gözlerde allerjik reaksiyonlar, duyarlı olunan etkene maruz kalındığında ilgili allerjene karşı hassas olan gözlerin verdiği kızarıklık, şişlik, sulanma ile ortaya çıkar’’ dedi.

Tacik doktorlara Türkiye’de eğitim desteği

Sağlık alanında güçlü bir birikime sahip olan Türkiye, Tacikistan’da eğitim programı düzenledi.