Kargo teslimatında yeni ‘yol’: ‘Bıraksam alır mısınız’

Geniş ürün ve fiyat yelpazesiyle online alışverişe ilgi arttı. TÜİK’in yayınladığı 2024 Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’na göre Türkiye’nin yüzde 51,7’si online alışverişi tercih ediyor. Bu sektörün büyümesiyle kargo firmaları sayısı da arttı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Ekim 2024’te yaptığı açıklamaya göre ise taşımacılık hizmeti sunan posta/kargo şirketi sayısı 59’a yükseldi ve bu firmaların himayelerinde ise toplamda 7 bin 500’ü aşkın şube bulunuyor.

Sektör büyüklüğüyle tepki çeken durumlar da beraberinde geldi. Kimi müşteriler, kargo çalışanlarının kişisel bilgilerini ele geçirdiğini belirtirken kimi müşteriler ise siparişlerinin çalınmasından şikayetçi oldu.

BİR ŞİKAYET KONUSU DAHA VAR

Son dönemde, kargo çalışanlarının teslimat sürecini hızlandırmak adına yeni bir “kolaycılık” yöntemleri ortaya çıktı. Normalde teslim edilen kargolar için müşteriden mobil kod alınması gerekirken, birçok kargo görevlisi bu adımı atlayarak farklı bir yol izliyor.

Kargoyu bizzat teslim etmek yerine önce müşterinin evde olup olmadığını kontrol eden yetkililer daha sonra da “Güvenliğe bırakıyorum oradan alırsınız”, “Posta kutusuna bıraksam oradan alır mısınız”, “Aşağıya inip alabilir misiniz”, “Asansöre bıraksam olur mu?” diye soruyorlar.

Ancak vatandaşlar bu duruma tepki gösterdiğinde, bazı çalışanlar “Bir daha getirmem” şeklinde tehditkar yanıtlar verebiliyorlar.

Bu duruma bazı örnekler ise bu şekilde…

HER GÜN YÜZLERCE ŞİKAYET GELİYOR

Öte yandan bir şikayet sitesi olan “Şikayetvar” sitesine her gün yüzlerce şikayet mesajı geliyor.

Sadece kargo teslimatları üzerine bir milyonu aşkın şikayetin geldiği görülürken 17 Şubat 00.00-20.00 saatleri arasında gelen şikayet sayısı ise 575’i aştı.

Zeynep Çakır

Related Posts

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Bakan Uraloğlu: Çocuklarımızı dijital dünyanın risklerinden korumak için çalışıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

MHP’li başkan isyan etti: Vallahi billahi çaresiziz! Devlet nerede?

Gümüşhane Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, belde de bulunan çimento fabrikasının çevre kirliliğine neden olduğunu belirterek, “Devlet ne için var insan için var ama bunlar insanları öldürmek için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Pakistan Savunma Bakanı’ndan Hindistan’a uyarı: ‘Su bizim kırmızı çizgimizdir’

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’a, “ülkesine su akışını engelleyecek adımlardan kaçınma” uyarısında bulunarak, “Su bizim kırmızı çizgimizdir. Gelecekte savaşlar su yüzünden çıkacak” dedi.

İmamoğlu’ndan diploma çıkışı: Bu kararı alanların zorbalıklarını kimseye anlatacak yüzleri olmayacak

İmamoğlu’ndan diploma çıkışı: Bu kararı alanların zorbalıklarını kimseye anlatacak yüzleri olmayacak

HSK üye seçiminde tartışma! CHP ve Yeni Yol Partisi milletvekilleri komisyonu terk etti

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) görev süresi dolacak 5 üyesinin yerine seçilecek 15 adayı belirlemek için toplandı. İlk adayın seçimi sırasında ilk iki turda yeterli oy sayısı bulunamayınca en yüksek oyu alan iki aday arasında ad çekme işlemine geçildi. Ancak CHP ve Yeni Yol Partisi milletvekilleri, AKP milletvekillerinin ad çekme yöntemi yerine tekrar oylamayı talep etmesi üzerine komisyonu terk etti.