Obezite Tedavisine Güncel Yaklaşımlar Konulu Toplantı Düzenlendi

Adana Eczacı Odası, “Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavisi” Konulu Toplantı Düzenledi

Adana Eczacı Odası tarafından üyelerinin katılımıyla “Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavisine Güncel Yaklaşımlar” konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

Başkent Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Okan Sefa Bakıner, odanın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, obezitenin genetik, endokrin hastalıklar, ilaçlar ve çevresel faktörlerden kaynaklandığını belirtti.

Obeziteden kurtulmanın anahtarının beslenme alışkanlıklarını değiştirmek olduğunu vurgulayan Bakıner, “Beslenme alışkanlıkları düzenlenebilir ve egzersiz yapılabilir. Diyetisyene başvuranların uygulayacağı diyetin sürdürülebilir olması önemlidir. 30 kilo verip tekrar almak yerine 5 kilo verip korumak daha sağlıklıdır.” şeklinde konuştu.

Bakıner, eczacılardan, obezite tedavisinde ilaçların kullanımı konusundaki deneyimlerini hastalarıyla paylaşmalarını ve her bireyi haftada en az 150 dakika yürümeye teşvik etmelerini istedi.

Toplantıya, Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Unul ve eczacılar katılım sağladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Didem Akın Akçay – Sağlık

Related Posts

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Alzheimer’a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldü

Yürüttükleri çalışmayla Alzheimer hastalığının oluşumunda kilit rol oynayan yeni bir mekanizma keşfettiklerini açıklayan Prof. Dr. Muhsin Konuk ve doktora öğrencisi Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak” dedi.

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Polen ve toz alerjisi gözleri nasıl etkiliyor? Uzmanından uyarılar

Yaz aylarında gözde görülen allerjik hastalıklara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mediha Tok Çevik, ’’Gözlerde allerjik reaksiyonlar, duyarlı olunan etkene maruz kalındığında ilgili allerjene karşı hassas olan gözlerin verdiği kızarıklık, şişlik, sulanma ile ortaya çıkar’’ dedi.

Tacik doktorlara Türkiye’de eğitim desteği

Sağlık alanında güçlü bir birikime sahip olan Türkiye, Tacikistan’da eğitim programı düzenledi.