Şuruptan sonra içilen su öksürüğü körüklüyor! Uzmanı açıkladı: 15-30 beklemek şart

Öksürük Şurubundan Sonra Su İçmek Neden Zararlı Olabilir?

Birçok kişi iyileşmek için şurup tüketirken zorlanıyor. Şurupların içerisindeki aromalar genellikle hoş olmadığı için su içme alışkanlığı gelişebiliyor. Uzmanlara göre öksürük şurubu tüketildikten hemen sonra su içmek bazı olumsuz etkilere yol açabiliyor.

Öksürük Şurubunun İçilmesinden Sonra Su İçme Alışkanlığı

Pek çok kişi öksürük şurubu içtikten sonra hemen su içme alışkanlığına sahip. Ancak Dr. Kanika Bobli’ye göre; öksürük şurubu içtikten hemen sonra su tüketmek, olumsuz etkilere neden olabilir. Şurup veya öksürük şurubu tüketildikten sonra su içmek, birçok sağlık sorununa yol açabilir.

Öksürük Şurubunun Tadını Hafifletmek için Su İçmek

Öksürük şurubunun tadını hafifletmek için su tüketmek, aslında daha fazla öksürmeye yol açabilir. Şurupların içinde bulunan gliserin, mukozayı kaplayarak mukus üretimini azaltmaya başlar ve kuru öksürüğe neden olabilir.

Doğru Zamanda Su İçin

Öksürük şurubu içtikten hemen sonra su içmemelisiniz. Çünkü su, ilacın koruyucu tabakasını yıkar ve etkisini azaltır. Şurubun ardından en az 15-30 dakika beklemek, ilacın tam etkisini göstermesine yardımcı olabilir.

Sıvı Dengesine Dikkat

Öksürük şurubu tüketirken sıvı dengesine dikkat etmek önemlidir. Ayrıca doğal yöntemlerle öksürüğü hafifletebilirsiniz. Şurup tükettikten sonra bir süre bekledikten sonra ıhlamur, zencefil çayı, elma çayı, ekinezya çayı ve nane çayı gibi doğal içecekler tüketebilirsiniz.

Doğal Karışımlarla Destek

Doğal bitki çaylarını kullanarak öksürük problemini hafifletebilirsiniz. Bal ve limon karışımı, pekmez, zeytinyağı ve limon karışımı gibi doğal karışımlar da etkili olabilir. Boğaz ağrısını hafifletmek içinse dut veya andız pekmezi, boğaz pastili ve ılık su ile gargara yapabilirsiniz.

Related Posts

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Polen ve toz alerjisi gözleri nasıl etkiliyor? Uzmanından uyarılar

Yaz aylarında gözde görülen allerjik hastalıklara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mediha Tok Çevik, ’’Gözlerde allerjik reaksiyonlar, duyarlı olunan etkene maruz kalındığında ilgili allerjene karşı hassas olan gözlerin verdiği kızarıklık, şişlik, sulanma ile ortaya çıkar’’ dedi.

Tacik doktorlara Türkiye’de eğitim desteği

Sağlık alanında güçlü bir birikime sahip olan Türkiye, Tacikistan’da eğitim programı düzenledi.

Hücrelerin koruma kalkanı

Vücutta birçok biyolojik süreçte kritik rol oynayan ‘sistein’in hücresel düzeyde koruma sağlayan önemli bir amino asit olduğuna dikkat çeken Demet Erciyes ‘’Bu bileşiğin bağışıklık sistemini güçlendirmeden yaşlanma belirtilerini geciktirmeye kadar çok önemli etkileri var’’ dedi.

‘Menopoz sonrası kanamalarda her 10 vakadan biri kanser işareti olabilir’

Kadınlarda menopoz sonrası dönemde görülen kanamalar hakkında önemli uyarılarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, postmenapozal kanamanın çoğu zaman masum nedenlere bağlı olabileceğini ancak yüzde 10-15 vakada rahim kanseri gibi ciddi bir hastalığın habercisi olabileceğini ifade etti.

“A4 Challenge” akımına dikkat: Çocukların benlik algılarında kalıcı izler bırakabilir!

“A4 Challenge” akımına dikkat: Çocukların benlik algılarında kalıcı izler bırakabilir!