WhatsApp’ta reklam dönemi

WhatsApp Android Beta Sürümüne Yeni Reklam Özellikleri Eklendi!

Android için yayınlanan 2.25.21.11 kodlu beta sürümünde, “Güncellemeler” sekmesinde reklam içerikleri gösterilmeye başlandı. Bu kapsamda iki yeni reklam formatı test ediliyor:

Durum Reklamları

Kullanıcıların izlediği durum paylaşımları arasında, sponsorlu reklamlar gösterilecek. Reklamlar kısa sürede geçilebilecek ve isteyen kullanıcılar reklamverenleri engelleyebilecek.

Tanıtılan Kanallar

Markalar ve içerik üreticileri, kendi kanallarını öne çıkarmak için ücretli tanıtım yapabilecek. Bu kanallar, keşfet alanında “sponsorlu” etiketiyle sunulacak.

KİŞİSEL MESAJLARA DOKUNULMAYACAK

WhatsApp, kullanıcı gizliliğine ilişkin endişeleri gidermek amacıyla bazı güvence açıklamalarında bulundu. Reklamların yalnızca “Güncellemeler” sekmesinde yer alacağı, özel sohbetlerin, grup konuşmalarının, aramaların ve toplulukların reklamdan etkilenmeyeceği vurgulandı. Bu alanlar, uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam edecek.

REKLAM KONTROLÜ KULLANICILARA BIRAKILACAK

Yeni sistem, reklamlar üzerinde kontrol imkanı da sunuyor.

“Etkinlik Raporu” adlı yeni özellik sayesinde kullanıcılar:

  • Gördükleri reklamları listeleyebilecek,
  • Istemediği reklamları engelleyebilecek,
  • Bu engellemeleri dilerse kaldırabilecek,
  • Reklam geçmişini ZIP dosyası olarak indirebilecek.

HEDEFLEME SINIRLI VERİLERLE YAPILACAK

WhatsApp, reklamların kullanıcıya gösterilme kriterlerini de açıkladı. Buna göre:

  • Konum bilgisi (ülke/şehir),
  • Uygulamada seçilen dil,
  • Takip edilen kanallar ve etkileşim geçmişi kullanılacak.
  • Kişisel mesaj içeriklerinin hiçbir şekilde reklam hedeflemesinde kullanılmayacağı net bir şekilde belirtildi.

TEST SÜRECİ SÜRÜYOR

Söz konusu reklam özellikleri şu an için yalnızca sınırlı sayıda beta kullanıcısı tarafından test ediliyor. WhatsApp, bu sistemi tüm kullanıcılara sunmadan önce geri bildirimleri toplamayı ve gerekli düzenlemeleri yapmayı planlıyor.

Related Posts

Bir uzay aracına artarda iki yıldırım çarparsa ne olur? İşte Apollo 12’nin hikayesi!

1969’da Ay’a inen ikinci insanlı görev olan Apollo 12, tarihe kalkış sırasında art arda iki yıldırım çarpması olayına maruz kalmasıyla geçti. Peki ama bu kadar kötü başlayan bir yolculuk, nasıl oldu da kazasız belasız tamamlanabildi?

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

GTA 6’ya rakip deniyordu: Tarihin fiyaskosu oldu

Alanının öncüsü GTA 6’ya rakip olacağı iddialarıyla piyasaya sürülen MindsEye, beklentilerin fersah fersah uzağında kaldı…
10 Haziran’da piyasaya sürülen üçüncü şahıs aksiyon oyunu MindsEye, lansman döneminde “GTA 6’nın rakibi” olarak adlandırılmıştı.

Teknoloji ve finans uzmanlarını buluşturan zirve sona erdi

2019’dan bu yana düzenlenen Istanbul Fintech Week (IFW), 11-12 Haziran tarihlerinde finans ve teknoloji sektörlerindeki kanaat önderlerini ve sektör profesyonellerini altıncı kez İstanbul’da bir araya getirdi. Bu yıl “Finansın Geleceğini Yapay Zeka …

OpenAI’dan “beklemeye değecek” erteleme kararı

OpenAI CEO’su Sam Altman, X platformu üzerinden yaptığı duyuru ile, şirketin yıllar sonra piyasaya süreceği ilk açık modelin haziran ayında değil, yaz sonuna doğru geleceğini bildirdi. Altman, ertelemenin nedenini açıklarken, “araştırma ekibimizin …

Axiom Space, Hindistan, Polonya ve Macaristan’ı uzaya taşıyor

Özel uzay şirketi Axiom Space, 10 Haziran’da gerçekleştireceği Ax-4 misyonuyla Hindistan, Polonya ve Macaristan’ı tekrar insanlı uzay yolculuğuna taşıyor. Şirketin CEO’su Tejpaul Bhatia, görevi “bir tür zafer turu” olarak nitelendirirken, bu uçuşun …